BAKALÁŘI - PŘIHLÁŠENÍ

Vzdělání

Burza škol online

Vážená paní ředitelko, Vážený pane řediteli,

rádi bychom Vás upozornili, že již od příštího týdne - konkrétně 7.12. - 14.12. budou mít žáci devátých ročníků možnost se připojit přímo do Týmsů/Meetsů středních škol a učilišť po celé republice a budou si moci mezi nimi vybírat svoji budoucí střední školu. Do projektu je v tuto chvíli zapojených téměř 430 středních škol (více než 1/3 všech středních škol v ČR).

Burzy škol se budou konat v každém okrese a budou probíhat podle harmonogramu viz. příloha. Deváťáci budou mít možnost se se školami spojit ve dvou časových oknech 8:00 - 12:00 a potom z domova 18:00 - 21:00.

Zároveň bychom Vás rádi požádali o součinnost při TESTOVÁNÍ připojení deváťáků. To se uskuteční vždy dva pracovní dny před výstavou ve Vašem okrese v čase 8:00-8:45. (V tuto dobu portál zpřístupní na 3/4 hodiny propojovací tlačítka.) V tuto dobu by bylo vhodné, aby deváťákům některý vyučující nebo výchovný poradce tento portál představil, ukázal jim možnosti filtrování škol a nechal žáky ozkoušet vlastní připojení. Návrh struktury hodiny naleznete zde: https://burzaskol.online/clanek/12. Účast na testování připojení není nezbytná, ale může deváťákům pomoci v orientaci na portále.

Projektem https://BurzaSkol.Online se snažíme letošním deváťákům alespoň částečně nahradit absentující dny otevřených dveřích na jednotlivých školách a také klasické prezenční výstavy středních škol.

Prosíme Vás, abyste alespoň po nějaký čas umožnili Vašim deváťákům se k tomuto portálu připojit, aby se mohli se svými budoucími školami spojit aspoň tímto způsobem.

Projekt podporuje MŠMT, Úřad práce ČR, Hospodářská komora ČR a další.

P.S.: V příloze zasílá dopis, který obsahuje mapku - harmonogram výstav po okresech. Tento dopis Vám posílaly i jednotlivá IPS Úřadu práce ČR, ale máme zprávy, že na některé školy bohužel nedošly. Proto rozesíláme ještě raději tento e-mail.

 

S přátelským pozdravem

Ing. Jiří Formánek
ředitel DELTA - Střední škola informatiky a ekonomie, Pardubice,
autoři projektu BurzaŠkol.Online
466 611 106, 605 330 520, www.delta-skola.cz 

© 2024 Základní škola, Příbram II, Jiráskovy sady 273 Ochrana osobních údajů Zpracování cookies

Developed by: Smartim